LABUAN: Fakulti Kewangan Antarabangsa Labuan (FKAL), Universiti Malaysia Sabah (UMS) telah mengadakan program Tandatangan Surat Niat (LoI) dengan Signature Trust Ltd. dan Captegis Sdn.Bhd pada 8 November 2023.

Dekan FKAL, Professor Madya Dr. Geoffrey Harvey Tanakinjal berkata LoI itu diwujudkan adalah untuk meningkatkan kerjasama akademik dengan kerjasama dalam industri.

Selain itu, akses kepada kepakaran industri dan pengetahuan yang diperoleh daripada kerjasama industri.

Pada masa sama, katanya, bertukar pengetahuan dengan kerjasama dalam industri.

Dr. Geoffrey berkata menerusi LoI itu ia dapat meningkatkan pengalaman pembelajaran (kemahiran dan pengetahuan) dalam kalangan pelajar dan kakitangan.

“LoI dapat mendedahkan pelajar kepada dunia kerjaya sebenar.

“Mendedahkan fakulti dan pelajar kepada masalah dunia sebenar yang praktikal.”katanya.

Beliau berkata demikian selepas Majlis Tandatangan Surat Niat Kerjasama di antara FKAL UMS bersama Signature Trust Ltd Dan Captegis Sdn. Bhd di Bilik Mesyuarat Kiansam, Bangunan Menara UMSKAL.

Professor Madya Dr. Geoffrey Harvey Tanakinjal mewakili FKAL, Signature Trust Ltd diwakili Pengarahnya, Jacy Lau Aik Fong manakala Business Development Manager Mahd Luqman Hakim Mahamad Shukri mewakili Captegis Sdn Bhd.

Turut hadir Pensyarah FKAL dan staf Signature Trust Ltd.

Tamat.