10 JUN 2024 (ISNIN) - Pengarah Universiti Malaysia Sabah, Kampus Antarabagsa Labuan (UMSKAL), Prof. Madya Dr. Mohamad Rizal Abd Hamid telah menerima kunjungan hormat pegawai Kolej Universiti Islam Perlis (KUIPs) di pejabatnya di Tingkat 13, Bangunan Menara UMSKAL.

Tiga pegawai kanan KUIPs itu ialah Pengarah Canselori KUIPs, Muhammad Syazuwan Ahmad, Ketua Bahagian Pemasaran, KUIPs, Nur Syaedah Kamis dan Ketua Bahagian Kebitaraan Institusi, Azhan Taqiyyadin Arizan.

Muhammad Syazuwan berkata kunjungan hormat itu bertujuan untuk menjalinkan kerjasama bagi program UMSKAL dan KUIPs dengan potensi kolaborasi kepakaran akademik kedua-buah institusi.

Selain itu, jaringan strategik institusi dan penganjuran aktiviti secara bersama.

Sementara itu, Prof. Madya Dr. Mohamad Rizal berkata UMSKAL mengalu-alukan kerjasama antara kedua-dua pihak sama ada yang membabitkan pensyarah, pegawai, kakitangana mahupun pelajar dalam pelbagai bidang.

“UMSKAL berterima kasih kepada KUIPs yang sudi berkolaborasi kepakaran akademik kedua-buah institusi.

“Sudah tentu ia akan memberi manfaat kepada UMSKAL dan KUIPs,”katanya.

Turut hadir Ketua Sektor Sukan dan Rekreasi UMSKAL, Dr Ahmad Fadly Abd Rahman.

Delegasi KUIPs turut bergambar kenangan bersama Ketua Pentadbiran UMSKAL, Zamri Haji Mohamad Tuah.

Jemput Datang Lagi Ke UMSKAL.

Tamat.