Pembukaan Permohonan Projek Public-Private Research Network 2.0 (PPRN) Bagi Tahun 2022

Pengumuman Daripada: Pusat Pengurusan Inovasi Dan Pengkomersialan, UMS

PEMAKLUMAN:

PEMBUKAAN PERMOHONAN PROJEK PUBLIC-PRIVATE RESEARCH NETWORK 2.0 (PPRN) BAGI TAHUN 2022

Sukacita dimaklumkan bahawa Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) telah  mengumumkan pembukaan permohonan geran pada 14 Januari 2022. Sehubungan itu, penyelidik UMS yang berminat adalah dipelawa untuk mengemukakan permohonan geran tersebut.

Pemohon adalah dipohon untuk mengambil perhatian dan mematuhi tarikh-tarikh penting permohonan seperti berikut:

Tempoh Permohonan Projek PPRN 2.0

14 – 28 Jan 2022

Tarikh Akhir Penghantaran Kertas Cadangan Softcopy/Hardcopy ke PPIP (perlu dapatkan pengesahan Dekan/TD P&I FAIP)

28 Jan 2022

(jam 4.00 petang)

Saringan dan Semakan Peringkat PPIP

29 - 31 Jan 2022

Tempoh Permohonan dalam Sistem PPRN

01 - 06 Feb 2022

Tempoh Penilaian Dalaman

07 - 11 Feb 2022

Tempoh Penambahbaikan

12 - 13 Feb 2022

Tarikh Akhir Pengesahan pihak PPIP

14 Feb 2022

Dilampirkan bersama ini, pautan Google Drive: https://tinyurl.com/pprnums, yang merangkumi Garis Panduan PPRN, Borang Permohonan, Slaid Taklimat PPRN 2022, Slaid Penggunaan Sistem epprn, dan Rakaman Video Taklimat untuk makluman dan rujukan lanjut di pihak YBrs. Prof./Dr./tuan/puan.

Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan, sila hubungi pegawai berikut: