Konvensyen Kumpulan Penggerak Inovasi (KKPI) UMS Tahun 2022

Pengumuman Daripada: Pusat Jaminan Kualiti (CQA)

Assalammualaikum dan Salam Sejahtera..

Makluman semula untuk seluruh JAFPIB

*untuk makluman, perkara ini telah diedarkan kepada JAFPIB melalui platform media sosial (aplikasi whatsapp dan facebook rasmi CQA) bermula 1 Julai 2022*

🔉🔊 KKPI datang lagi!!

Konvensyen Kumpulan Penggerak Inovasi (KKPI) 2022 bakal berlangsung pada bulan November 2022.

"Semua JFPIB mengenalpasti sekurang-kurangnya satu (1) projek penambahbaikan berterusan di Jabatan masing-masing. Ini kerana ukuran pencapaian ini telah di ‘cascade’ ke semua JFPIB di bawah KRA4 bagi Strategy Objective: Meningkatkan Kualiti dan Sistem Penyampaian melalui Inovasi yang berterusan. Ukuran pencapaian utama bagi Strategy Objective ini adalah peratus kepuasan pelanggan terhadap perkhidmatan."

(Petikan ucapan Pengarah CQA pada Majlis Pelancaran Tahun KREANOVA 2021)

"Pihak pengurusan amat serius dalam memastikan kreanova ini menjadi budaya kerja di semua peringkat apabila kita telah menjadikan prestasi JAFPIB diukur di bawah KRA4 bagi Strategy Objective: Meningkatkan Kualiti dan Sistem Penyampaian melalui Inovasi yang berterusan."

(Petikan ucapan mantan Naib Canselor pada Majlis Pelancaran Tahun KREANOVA 2022)

Setiap JAFPIB diwajibkan untuk menghantar projek inovasi JAFPIB masing-masing untuk dipertandingkan di peringkat UMS. Setiap JAFPIB boleh memilih mana-mana kategori seperti berikut untuk dipertandingkan:

1) Team Excellence

2) KIK Horizon Baharu

3) Lean Management

4) Poster Projek Inovasi (Pelaporan A3)

Mohon untuk mewar-warkan kepada staf di bawah seliaan masing-masing.

Sebarang maklumat lanjut, sila hubungi:

#UMSKampusRahmah

#CQA