Wacana Akademi Profesor bertajuk “Pandemik ke Endemik: Cabaran Kelangsungan Hidup Keluarga Malaysia”

Pengumuman Daripada: Pusat Pengurusan Strategik dan Komunikasi Korporat

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera,

Akademi Profesor Malaysia (APM) melalui Kluster Ekonomi dan Kesejahteraan Sosial akan menganjurkan Wacana Akademi Profesor secara atas talian bertajuk “Pandemik ke Endemik: Cabaran Kelangsungan Hidup Keluarga Malaysia”. Sukacitanya APM mengalu-alukan penyertaan anda semua ke wacana tersebut. Butiran wacana adalah seperti berikut:

Tajuk: Pandemik ke Endemik: Cabaran Kelangsungan Hidup Keluarga Malaysia

Tarikh: 13 Oktober 2022 (Khamis)

Masa: 10.00 pagi – 12.00 tengah hari

Anjuran: Kluster Ekonomi dan Kesejahteraan Sosial, APM

Panelis:

1. Prof. Datuk Dr. Hj. Rohaizat Hj Yon, Profesor dan Konsultan Pakar Perubatan Kesihatan Awam, Management & Science University (MSU) (Mantan Timbalan Ketua Pengarah Kesihatan KKM)
  2. Prof. Madya Dr. Ahmad Rizal Mazlan, Pengarah, Institut Pertumbuhan Mapan dan Pembangunan Bandar, Universiti Utara Malaysia (UUMKL)
  3. Prof. Dr. Nor Aishah Buang, Pengerusi Bersama Kluster Ekonomi dan Kesejahteraan Sosial, APM dan Profesor di Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)
  4. Prof. Dr. Hj. Mohd. Dahlan Hj. Abdul Malek, Ahli APM, Ahli MDPI & Dekan Fakulti Pengajian Islam, Universiti Malaysia Sabah (UMS)

Moderator:

Prof. Dr. Rosylin Mohd Yusof, Pengerusi Kluster Ekonomi dan Kesejahteraan Sosial, APM dan Dekan Pusat Pengajian Perniagaan Islam, Universiti Utara Malaysia (UUM)

Platform:

1. Pendaftaran Zoom: https://bit.ly/3RLXnR7