Hebahan Pelawaan Kemudahan Program Biasiswa dari Kerajaan Arab Saudi Tahun 2023

Pengumuman Daripada: Bahagian Kepimpinan dan Pembangunan Bakat (BKEPT), Jabatan Pendaftar

Salam Sejahtera,

Kementerian Pendidikan Tinggi (KPT) mempelawa warganegara Malaysia yang berminat untuk memohon kemudahan Program Biasiswa Kerajaan Arab Saudi Tahun 2023 bagi mengikuti pengajian di peringkat:

• Diploma
  • Ijazah Sarjana Muda
  • Ijazah Sarjana
  • Ijazah Kedoktoran

Antara bidang pengajian yang ditawarkan adalah seperti Sains Politik, Undang-Undang, Pengkhususan Pendidikan, Pentadbiran Perniagaan, Ekonomi, Kejuruteraan, Sains Komputer, Pertanian, Syariah dan Pengajian Bahasa di universiti terpilih di Arab Saudi.

Calon perlu memenuhi syarat-syarat yang telah ditetapkan oleh pihak penganjur dan membuat permohonan secara dalam talian di laman sesawang berikut https://studyinsaudi.moe.gov.sa/

Dilampirkan bersama adalah Inforgrafik Hebahan pelawaan kemudahan program Biasiswa dari Kerajaan Arab Saudi Tahun 2023.

Sekian, terima kasih.