KPT-KUSKOP Siswapreneur Pembiayaan Mikro Kredit untuk Perniagaan Pelajar

Pengumuman Daripada: Pusat Kerjaya dan Pembangunan Keusahawanan Pelajar

Maklumat lanjut, sila rujuk pautan ini: TAKLIMAT KPT-KUSKOP SISWAPRENEUR (pdf.)

Anda seorang usahawan siswa? mencari modal perniagaan? Baru memulakan perniagaan? Atau anda mahu kembangkan perniagaan anda lebih jauh lagi? Mari dapatkan pembiayaan dari PROGRAM KPT-KUSKOP SISWAPRENEUR.

KPT- KUSKOP SIswapreneur merupakan program yang menawarkan pembiayaan perniagaan mikro kredit secara khusus kepada usahawan pelajar (diploma/prasiswazah/pascasiswazah) di UMS

PEMBENTANGAN RANCANGAN PERNIAGAAN

Pelajar boleh merekodkan pembentangan rancangan perniagaan dan muatnaik video tersebut di Google Form https://bit.ly/Kptmedacums . Pihak Pusat Kerjaya dan Pembangunan Keusahawanan Pelajar (PKPKP) akan memberi maklum balas kepada pelajar untuk satu sesi temuduga secara atas talian.

TARIKH PENGHANTARAN PERMOHONAN

Permohonan boleh dihantar pada sebelum SETIAP KHAMIS MINGGU KE-3 setiap bulan. Walau bagaimanapun permohonan akan diluluskan berdasarkan keputusan PKPKP dan KPT-KUSKOP

Hanya permohonan yang lengkap sahaja akan dipertimbangkan untuk:

1. sesi temuduga
  2. kelulusan permohonan

Anjuran KPT-KUSKOP dengan kerjasama TEKUN Nasional.

Sebarang pertanyaan boleh hubungi;