Jemputan ke Program Sambutan Hari Buah Pinggang Sedunia 2023 Peringkat Hospital UMS

Pengumuman Daripada: Hospital UMS

Bersempena dengan bulan kesedaran Buah Pinggang Sedunia Mac 2023, Pusat Dialisis UMS-YKN, Hospital Universiti Malaysia Sabah akan menganjurkan Program Sambutan Hari Buah Pinggang Sedunia 2023 Peringkat Hospital Universiti Malaysia Sabah (HUMS) pada ketetapan seperti berikut:

• Tarikh: 14 Mac 2023 (Selasa)
  • Masa: 9 Pagi - 2 Petang
  • Tempat: Perpustakaan UMS
Slogan pada tahun 2023 adalah “Kidney Health for All – Preparing for the unexpected, supporting the vulnerable!". Objektif utama sambutan pada tahun ini adalah untuk meningkatkan kesedaran umum tentang risiko bencana dan kesan kepada pesakit penghidap penyakit buah pinggang di mana akses yang berpatutan kepada perkhidmatan diagnostik, rawatan dan penjagaan adalah terbatas.

Sebarang pertanyaan boleh berhubung dengan Cik Noor Rajrinnie Rajak (012-8632956), Puan Azyan Syazwani Che Sub (014-5091362) dan Puan Diana Wahab (011-16045568) dari Pusat Dialisis UMS-YKN