Hebahan Pembukaan Permohonan Projek Public-Private Research Network (PPRN) 2.0 Bagi Tahun 2023 - Fasa 2/2023 (13 Jun 2023 - 14 Julai 2023)

Pengumuman Daripada: Pusat Pengurusan Penyelidikan (PPP)

Maklumat lanjut, sila rujuk pautan ini: GARIS PANDUAN PPRN - GARIS PANDUAN BILANGAN 1 TAHUN 2022

YBrs. Prof. / Dr. / Tuan / Puan,

HEBAHAN PEMBUKAAN PERMOHONAN PROJEK PUBLIC-PRIVATE RESEARCH NETWORK (PPRN) 2.0 BAGI TAHUN 2023 - FASA 2/2023 (13 JUN 2023 - 14 JULAI 2023)

Saya dengan segala hormatnya diarah merujuk kepada perkara tersebut di atas.

2. Sukacita dimaklumkan bahawa Kementerian Pengajian Tinggi (KPT) melalui Seksyen Penyelidikan dan PPRN, Bahagian Perancangan dan Penyelidikan Dasar telah membuka permohonan projek Public-Private Research Network (PPRN) 2.0 bagi Fasa 1/2023pada 13 Jun 2023 – 14 Julai 2023. Sehubungan itu, penyelidik UMS yang berminat adalah dipelawa untuk mengemukakan permohonan geran tersebut.

3. Sehubungan itu, pihak Pusat Pengurusan Penyelidikan (PPP) memohon kerjasama YBrs. Prof. / Dr. / Tuan / Puan untuk memanjangkan maklumat ini kepada penyelidik-penyelidik di F/A/I/P YBrs. Prof. / Dr. / Tuan / Puan masing-masing. Maklumat berkaitan pembukaan fasa baharu ini juga telah diumumkan melalui laman web rasmi PPRN: https://pprn.mohe.gov.my/ dan sistem PPRN.

4. Bersama-sama ini dilampirkan Garis Panduan PPRN untuk makluman dan rujukan YBrs. Prof. / Dr. / Tuan / Puan. Sekiranya terdapat sebarang pertanyaan, sila hubungi Urus Setia PPRN UMS seperti berikut:

i) Puan Hetty Hazwani binti Dzulkipli

Penolong Pendaftar

013-8852373

ii) Puan Norapidawati Mohd Yunus

Pembantu Tadbir

016-8643120

Perhatian daripada pihak YBrs. Prof. / Dr. / Tuan / Puan amat dihargai dan didahului dengan ucapan ribuan terima kasih.

Sekian, dan harap maklum.