MAKLUMAN PELAKSANAAN DENDA KETIDAKHADIRAN KURSUS/LATIHAN TANPA ALASAN MUNASABAH KEPADA KAKITANGAN UNIVERSITI MALAYSIA SABAH

Pengumuman daripada
: Sektor Pembangunan Sumber Manusia, Bahagian Sumber Manusia, Jabatan Pendaftar.
Tajuk
: Makluman Pelaksanaan Denda Ketidakhadiran Kursus/Latihan Tanpa Alasan Munasabah Kepada Kakitangan Universiti Malaysia Sabah

Pelaksanaan denda ketidakhadiran kursus/latihan tanpa alasan munasabah akan dikuatkuasakan mulai 03 Januari 2017. Kadar denda yang akan dikenakan adalah sebanyak RM15.00 sehari bagi kursus dalaman dan RM50.00 bagi kursus luar mengikut Pekeliling Pendaftar Bil.3/2016. Bayaran denda boleh dibuat secara tunai atau potongan gaji di Pejabat Bendahari UMS. Kegagalan berbuat demikian akan menyebabkan potongan gaji akan berlaku secara automatik.
Untuk pertanyaan sila hubungi talian berikut :-

SEKTOR PEMBANGUNAN SUMBER MANUSIA
Unit Bertanggungjawab