SISTEM PENILAIAN PRESTASI PEGAWAI PERKHIDMATAN AWAM

Subjek
: Sistem Penilaian Prestasi Pegawai Perkhidmatan Awam

Assalamualaikum dan Sejahtera,

Sukacita kami merujuk kepada pengumuman daripada Persatuan Kakitangan Akademik UMS bertarikh 3 Mac 2017 dengan tajuk yang sama. Adalah dimaklumkan bahawa Surat Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 8 Tahun 2011 yang dirujuk di dalam penggunaan tersebut telah dibatalkan penggunaan sesuai dengan pembatalan pelaksanaan Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) pada tahun 2012.

Pekeliling yang sedang berkuatkuasa berkenaan dengan Sistem Penilaian Prestasi Pegawai Perkhidmatan Awam adalah seperti berikut:
i.
 Pekeliling Perkhidmatan Bil.4 Tahun 2002 – Pelaksanaan Sistem Saraan Malaysia bagi Anggota Perkhidmatan Awam Persekutuan
ii.
 Surat Pekeliling Perkhidmatan Bilangan 2 Tahun 2009 – Pemantapan Pengurusan Sistem Penilaian Prestasi Pegawai Perkhidmatan Awam
iii.
 Garis Panduan Pelaksanaan Sistem Penilaian Prestasi (Guru) Universiti Malaysia Sabah – Sistem Penilaian Prestasi secara atas Talian (e-LNPT)

Sehubungan itu, pihak kami menasihatkan agar sebarang pengumuman berkenaan pekeliling perkhidmatan awam hendaklah melalui kebenaran dan semakan Pejabat Pendaftar Universiti Malaysia Sabah terlebih dahulu.

Sekian dan terima kasih.

Lampiran: