PENGUMUMAN DARIPADA  :     SEKSYEN PENGURUSAN INOVASI, PUSAT PENYELIDIKAN DAN INOVASI (PPI)

SUBJEK :     JEMPUTAN MENYERTAI PERTANDINGAN ANJURAN IEC-IEEE-KATS, ACADEMIC CHALLENGE ; FUTURE CHALLENGES IN STANDARDISATION

YBrs. Prof./ Dr./ Tuan/ Puan,
Dengan segala hormatnya merujuk perkara di atas.

Sukacita dimaklumkan bahawa, Jabatan Standard Malaysia menjemput YBrs. Prof./ Dr./ Tuan/ Puan untuk mengambil bahagian di dalam satu pertandingan berkenaan standardisasi yang sedang dianjurkan secara kerjasama oleh tiga badan standardisasi antarabangsa iaitu International Electrotechnical Commission (IEC), Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), dan Korean Agency for Technology and Standards (KATS).

Pertandingan ini adalah berbentuk penulisan kertas akademik/ penerbitan bertemakan “Future challenges in standardization” dan menawarkan hadiah sehingga USD 20 000. Tarikh tutup bagi penghantaran abstrak adalah pada 31 Januari 2018, manakala kertas kerja lengkap adalah pada 31 Mac 2018.

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web pihak penganjur di https://www.iecieeekats.com. Sekian, terima kasih.