Pengumuman daripada:  Pusat Penyelidikan dan Inovasi (PPI)
Pegawai Dihubungi:  Urus Setia Penyelidikan, (samb.) 613825/613808/613802 untuk Geran SBK & SPLB dan Urus Setia Inovasi (samb.) 613815/613806/613803 untuk Geran SGI sahaja
Subjek:  PELAWAAN UNTUK MENGEMUKAKAN PERMOHONAN BAGI SKIM GERAN PENYELIDIKAN UNIVERSITI MALAYSIA SABAH (UMS) FASA 1/2018

Assalamualaikum w.b.t. dan Salam Sejahtera.

Y.Bhg. Prof./Datuk/Datin/Dr./Tuan/Puan,

Sukacita dimaklumkan bahawa permohonan bagi Skim Geran Penyelidikan Universiti Malaysia Sabah (UMS) Fasa 1/2018 telah dibuka.

Sehubungan itu, Y.Bhg. Prof./Datuk/Datin/Dr./Tuan/Puan adalah dipelawa untuk mengemukakan permohonan masing-masing melalui Sistem Maklumat Penyelidikan, iaitu http://ppi.ums.edu.my/SMPPPI/default.aspx.  Y.Bhg. Prof./Datuk/Datin/Dr./Tuan/Puan adalah dipohon untuk mengambil perhatian ke atas tarikh-tarikh penting seperti yang berikut:

Tempoh Pengisian Permohonan dalam Sistem Maklumat Penyelidikan
Tempoh Semakan dan Perakuan oleh PPI
*Tempoh Penilaian Permohonan oleh Jawatankuasa Penilaian
1  Februari –
31 Mac 2018

2 – 6 April 2018
9 – 30 April 2018

Nota: Jawatankuasa Penilaian dianggotai oleh panel penilai dalaman dan dipengerusikan oleh Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan dan Inovasi)

Disertakan bersama ialah Garis Panduan Skim Geran Penyelidikan UMS (SGPUMS) dan Garis Panduan Skim Geran Inovasi (SGI) untuk makluman dan juga perhatian Y.Bhg. Prof./Datuk/Datin/Dr./Tuan/Puan.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut, Y.Bhg. Prof./Datuk/Datin/Dr./Tuan/Puan bolehlah menghubungi pihak Urus Setia seperti yang berikut:

Jenis Geran Penyelidikan
Urus Setia