MAKLUMAN PERALIHAN KEPADA SISTEM MAKLUMAT BERSEPADU UNIVERSITI (SMBU) - KEWANGAN BAGI UNIVERSITI MALAYSIA SABAH

Pengumuman Daripada: Jabatan Bendahari
Subjek: Makluman Peralihan Kepada Sistem Maklumat Bersepadu Universiti (SMBU)-Kewangan Bagi Universiti Malaysia Sabah

Sukacita dimaklumkan kepada seluruh warga Universiti Malaysia Sabah (UMS), selaras dengan transformasi ke arah Universiti Industri 4.0, maka UMS sedang membangunkan Sistem Maklumat Bersepadu Universiti (SMBU) yang merangkumi semua komponen pengurusan pentadbiran UMS. SMBU-Kewangan adalah merupakan salah satu kluster di dalam SMBU dan akan mengantikan Sistem Kewangan sedia ada di UMS termasuklah Sistem SAGA-Century, Sistem Sokongan i-GST dan Sistem i-Perolehan. SMBU-Kewangan dijangka akan mula digunapakai mulai 01 Mac 2018.

Bagi tujuan peralihan data sistem sedia ada  ke SMBU, capaian Sistem SAGA, Sistem Sokongan i-GST dan Sistem i-Perolehan akan digantung bermula pada 16 sehingga 28 Februari 2018.

Sehubungan dengan itu, YBhg. Prof. Datuk/Prof./Prof. Madya Dr./Tuan/Puan,
dipohon memastikan semua urusan dan dokumentasi berkaitan kewangan seperti Lampiran A hendaklah diselesaikan dan dikemukakan ke Zon Operasi Kewangan J/F/P/I/U masing-masing selewat-lewatnya pada 13 Februari 2018 (Selasa) jam 3.30 petang.

Sebarang kemusykilan dan pertanyaan, bolehlah berhubung dengan Pegawai Bendahari di Zon Operasi Kewangan masing-masing ataupun kakitangan Sektor Pengurusan Sistem Maklumat Kewangan & Perakaunan, Jabatan Bendahari berikut:

Cik Saini Binti Mohilap
Penolong Bendahari
No Tel: 088-320000 samb. 1096

Encik Ikhwan Bin Edinin
Pen. Pegawai Teknologi Maklumat
No Tel : 088-320000 samb. 3295

Sekian. Terima kasih

BIL
Modul
Tarikh akhir
Aktiviti Bayaran