PENGGUNAAN NAMA DAN ALAMAT UNIVERSITI MALAYSIA SABAH PADA INVOIS CUKAI

Pengumuman Daripada: UNIT PENGURUSAN CUKAI DAN GST, JABATAN BENDAHARI
Subjek: Pengunaan Nama dan Alamat Universiti Malaysia Sabah pada Invois Cukai

Berdasarkan Akta 762, Akta Cukai Barang dan Perkhidmatan 2014, perenggan 33(3)(a), orang berdaftar hendaklah memasukkan nama dan alamat penerima dalam invois cukai atas permintaan penerima. Sehubungan itu, invois cukai (tax invoice) bernilai RM500 dan ke atas yang diterima daripada pembekal diwajibkan menggunakan nama penuh ‘Universiti Malaysia Sabah’ dan alamat seperti yang didaftarkan dengan pihak Jabatan Kastam Diraja Malaysia seperti berikut:

Kepada :
Universiti Malaysia Sabah
(diikuti nama Jabatan / Fakulti / Pusat / Institut / Unit / Nama Kakitangan)

Alamat UMS Induk:
Universiti Malaysia Sabah, Jabatan Bendahari, Aras 3, Blok Utara, Bangunan Canselori,  Jalan UMS, 88400, Kota Kinabalu, Sabah

Alamat UMSKAL:
Universiti Malaysia Sabah, Kampus Antarabangsa Labuan, Sektor Kewangan,  Aras 4, Bangunan Menara, Jln Sg Pagar, 87000, Labuan, Sabah.
Alamat Fakulti Pertanian Lestari Sandakan:
Fakulti Pertanian Lestari (Kampus Sandakan), Zon Operasi Kewangan Sains, Beg Berkunci No.3, 90000, Sandakan, Sabah

Kerjasama dan perhatian pihak tuan/puan amatlah dihargai dan didahului dengan ucapan terima kasih.