KURSUS KEPIMPINAN THE QALB-GUIDED LEADERSHIP TRAINING ANJURAN AKADEMI KEPIMPINAN PENDIDIKAN TINGGI (AKEPT).

Tarikh : 5 September 2022 (Isnin)

Tempat : Galeri Majlis, Universiti Malaysia Sabah.

Program ini melibatkan peyertaan seramai 28 orang peserta daripada Universiti Teknologi Mara (Cawangan Kota Kinabalu dan Tawau), Politeknik Kota Kinabalu dan Universiti Malaysia Sabah.

Melibatkan 4 zon, iaitu Zon Kursus Kepimpinan The Qalb-Guided Leadership Training anjuran AKEPT. Utara (UUM), Zon Selatan (UTM), Zon Sarawak (UNIMAS) dan Zon Sabah (UMS). Program ini berlangsung selama 2 hari bermula 5 September sehingga 6 September 2022.

Menfokus kepada meningkatkan kompetensi kepimpinan dikalangan kakitangan akademik yang memegang jawatan pentadbiran. Namun begitu, sebagai tuan rumah kepada program ini, pihak AKEPT Amemberi kelebihan pada Universiti Malaysia Sabah untuk melibatkan kakitangan pentadbiran gred 48 hingga 52 tertakluk kepada jumlah penyertaan daripada kakitangan akademik.