Jabatan Bendahari UMS Terus Tradisi Program ‘Ketuk-Ketuk Ramadan’

 

Jabatan Bendahari Universiti Malaysia Sabah (UMS) mengekalkan tradisi gotong-royong dalam kalangan kakitangannya bagi penyediaan juadah berbuka puasa kepada warga kerja universiti.

Tradisi Program ‘Ketuk-ketuk Ramadan’ yang telah dimulakan sejak 2013 itu antara lain adalah bagi mengeratkan lagi jalinan ukhuwah serta meneguhkan semangat kerja berpasukan dalam kalangan kakitangan Jabatan Bendahari.

Program tersebut juga merupakan sebahagian daripada usaha para kakitangannya dalam mengimarahkan lagi bulan Ramadan yang mulia.

Program dimulakan dengan aktiviti penyediaan bahan mentah untuk juadah diikuti dengan memasak secara gotong royong.

Antara menu juadah yang disediakan adalah Nasi Briyani Ayah, Daging Kari Mama, Acar Masak Chae Chae, Bubur Biji Nangka Lebaran, Teh Ais ala Khairulaming CT, dan Papadom.

Juadah kemudiannya dibungkus sebelum diagihkan kepada warga kerja UMS dari pelbagai jabatan.

 

IKUTI KAMI @

CAPAIAN PANTAS

  •  Direktori Kakitangan
  • Direktori Kepakaran
  • Portal Kakitangan
  •  Portal Pelajar
  •  SmartUMS
  •  E-Respon
  •  VirtualTour@UMS
  •  UMS Institutional Repository
  •  Tempahan Ruang

PAUTAN LAIN

  •  Peta UMS
  • Data Terbuka
  • Portal Kerajaan Negeri Sabah
  • Kementerian Pengajian Tinggi (KPT)
  • MAMPU
  • Portal Kerajaan Malaysia (MyGov)
  • UMS Investment Holdings Sdn. Bhd.