HEP Anjur Program BIMBING untuk Ketua-ketua PSM 2015

Bimbing hepaRABU, 29 JULAI - Seramai 45 pelajar Universiti Malaysia Sabah (UMS) sedang menyertai Kursus Kepimpinan dan Pengurusan Ketua Pembimbing Suai Mesra (PSM) Sesi 2015/2016.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan Jabatan Hal Ehwal Pelajar (HEP), Kursus yang juga dikenali sebagai BIMBING itu diadakan di Dewan Serbaguna Kolej Kediaman Tun Fuad sehingga 31 Julai 2015 selepas dimulakan pada Selasa.

Kursus yang melibatkan mental, fizikal, jasmani dan rohani tersebut diadakan khusus untuk memberi latihan awal kepada Ketua PSM.

Kursus tersebut turut memuatkan taklimat berkenaan keselamatan dan perkhidmatan akademik yang akan menjadi rujukan kepada pelajar-pelajar baharu kelak.

Kenyataan itu turut memaklumkan bahawa ia juga dianjurkan bagi memantapkan semangat jati diri, disiplin dan pendedahan kepimpinan kepada para peserta.

Taklimat mengenai program telah disampaikan Ketua Jabatan HEP, Azmi Jumat serta beberapa pegawai HEP lain.

Majlis Penutupan kursus tersebut dijangka akan dirasmikan Timbalan Naib Canselor Hal ehwal Pelajar dan Alumni (HEPA), Profesor Madya Dr. Ismail Ali.-ZMD

Bahagian Media dan Citra

Sumber: Norhana Nordin, HEP