Pelajar UMS Labuan Perlu Lebih Kreatif

UMSKAL PSMKHAMIS, 20 OGOS - Pelajar Universiti Malaysia Sabah (UMS), Kampus Antarabangsa Labuan (KAL) perlu lebih kreatif termasuk memberikan cadangan untuk memastikan kampus tersebut mampu melahirkan individu yang berdaya saing.

Pengarah UMSKAL, Prof. Madya Dr. Murnizam Haji Halik berkata sebagai seorang pelajar yang memiliki ilmu yang tinggi, mereka seharusnya berfikiran positif terhadap sesuatu isu termasuk berkeupayaan menangani dan menyelesaikan masalah tersebut.

Malah, katanya, mereka sewajarnya menggunakan ruang dan peluang ketika berada di universiti untuk meningkatkan kebolehan, kemahiran dan kepakaran serta daya inovasi yang akhirnya memberi manfaat kepada diri, keluarga dan organisasi pada masa akan datang.

“Marilah kita sama-sama membina UMSKAL ini melalui perkongsian ilmu, pengalaman, kemahiran dan daya kreativiti  pelajar dan warga universiti, “ katanya.

Beliau berkata demikian ketika mengadakan sesi ramah mesra dengan 120 peserta Kursus Induksi Pembimbing Suai Mesra (PSM) atau Perkasa sesi 2015/2016 peringkat UMS Labuandi Dewan Kuliah, Bangunan Menara kelmarin. –SS

Sumber: Azri Onn

Bahagian Media dan Citra