Golf Amal Alumni UMS Tawarkan Hadiah Proton Saga

Oleh Salbinous Saribun

JUMAAT, 09 OKTOBER - Sebuah Proton Saga akan menjadi hadiah utama Pertandingan Golf Amal Alumni Universiti Malaysia Sabah (UMS) yang dianjurkan Pusat Alumni UMS, 17 Oktober depan.

Berlangsung julung kalinya sejak penubuhan pusat itu pada 2012, Naib Canselor UMS, Prof. Datuk Dr. Mohd Harun Abdullah memaklumkan, kereta tersebut merupakan tajaan The W Group untuk hadiah pemenang Pukulan Selubang.

“Sebagai makluman, kita meletakkan sasaran untuk menarik penyertaan 30 ‘flights’ atau 120 pemain, yang mana setakat ini lebih separuh daripada jumlah itu telah diisi,” katanya pada sidang media di Bilik Mesyuarat Lembaga Eksekutif UMS.

Ujar beliau, kejohanan bertempat di Nexus Golf Resort Karambunai itu bakal disemarakkan lagi dengan penyertaan Yang Dipertua Negeri Sabah merangkap Canselor UMS, Tun (Dr) Haji Juhar Haji Mahiruddin yang telah mengesahkan kehadiran untuk bermain sama.

“Bagi pihak UMS, saya merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada Tuan Yang Terutama Tun atas sokongan padu sekali gus pasti akan memeriahkan lagi suasana pertandingan,” katanya.

Datuk Harun turut memaklumkan, sebanyak empat kategori akan dipertandingkan sepanjang kejohanan itu berlangsung.

“Antaranya ialah kategori ‘Gross’ dan kategori ‘Nett’ yang masing-masing menawarkan lima hadiah, serta kategori Wanita dan Senior (atas umur 60 tahun) yang masing-masing menawarkan tiga hadiah.

”Pihak penganjur juga menyediakan acara cabutan bertuah yang menawarkan sebuah Motosikal sebagai hadiah utama,” tambahnya sambil merakamkan penghargaan kepada semua penaja yang terdiri daripada alumni UMS, syarikat-syarikat pembekal, orang perseorangan, termasuk Pengerusi Eksekutif Syarikat Pemaju Hartanah The W Group, Dato’ Tony Wong.

Penganjuran golf amal itu merupakan sebahagian inisiatif Pusat Alumni dan pihak universiti dalam usaha mengisi Tabung Dana Alumni untuk membiayai pelbagai aktiviti kebajikan dan pembangunan universiti.

Sehubungan itu, mereka yang ingin mengambil bahagian boleh berhubung terus dengan Dayangku Rozlina Datuk Pg. Aliuddin (010-944 0388), Jane E. Ading (012-836 8698) dan Mohd. Khairuddin Ahmad (012-833 2445).

Yuran Penyertaan adalah RM1,600 untuk satu ‘flight’ manakala RM400 untuk individu.