Hampir 300 sertai Walk for Fun

Oleh Salbinous Saribun

ISNIN, 19 OKTOBER - Hampir 300 warga Universiti Malaysia Sabah (UMS) memeriahkan Walk For Fun yang dianjurkan Jabatan Canselori baru-baru ini.

Acara yang memerlukan setiap peserta berjalan kaki secara santai di sekitar kampus dimeriahkan lagi dengan penyertaan Naib Canselor, Prof. Datuk Dr. Mohd Harun Abdullah.

Uniknya, acara tersebut diadakan pada waktu malam sekali gus memberi ruang kepada para kakitangan dan pelajar mengambil bahagian tanpa mengganggu masa bekerja dan sesi kuliah.

“Seingat saya, pertama kali dalam sejarah UMS program sebegini diadakan pada waktu malam. Saya sangat teruja dengan sambutan yang begitu meriah dan mengalakkan,” kata Datuk Harun.

Beliau turut menyokong agar program tersebut dijadikan sebagai acara tahunan.

“Saya percaya dan berharap, penyertaan daripada warga UMS akan terus meningkat dan bertambah kelak,” ujarnya.

Beliau dipetik sebagai berkata dalam satu kenyataan ketika memuat naik gambar-gambar program tersebut di laman facebook peribadinya.

Program sihat itu turut menyaksikan terdapat kakitangan yang mengambil bahagian bersama keluarga dan anak-anak masing-masing.