Giliran Pasukan Futsal KESUMBA Sumbang Emas

ISNIN, 16 NOVEMBER - Selepas menjuarai Kejohanan  Bola Jaring Piala Toh Puan 2015, kali ini Kelab Surirumah dan Staf Wanita Universiti Malaysia Sabah (KESUMBA) sekali lagi menjulang kejuaraan menerusi Kejohanan Futsal Wanita anjuran Persatuan Suri dan Anggota Wanita Perkhidmatan Awam Malaysia (PUSPANITA) Cawangan Sabah yang berlangsung di Kompleks Sukan Tun Adnan Yayasan Sabah, kelmarin.

Menurut pengurus pasukan, Alna Tugon, sikap hormat – menghormati dan kerjasama padu daripada semua pemain menjadi kunci kejayaan buat mereka.

“Secara keseluruhan perlawanan agak tenang dan corak permainan diatur dengan sistematik.

“Walau bagaimanapun, tidak dinafikan bahawa perlawanan agak sengit di antara pihak lawan kerana wakil pasukan lain juga menurunkan pemain futsal kebangsaan,” ujarnya.

KESUMBA menewaskan pasukan Sabah Women Awesome Teacher (SWAT) dengan jaringan 2-0 pada perlawanan akhir kejohanan tersebut.

KESUMBA menerima hadiah wang tunai sebanyak RM1000 berserta sijil penyertaan yang disampaikan Setiausaha Kerajaan Negeri Sabah, Tan Sri Sukarti Wakiman.

Turut hadir, Timbalan Yang DiPertua KESUMBA UMS, Roha Asmara, Hayati Salleh Baihaki, Norazah Hamzah, Erna Jefren dan Nurul Izza Nordin. -ZMD

Sumber: Alna Tugon