Laluan Sehala Dalam Kampus Sempena Konvokesyen UMS

JUMAAT, 20 NOVEMBER - Bersempena dengan Majlis Konvokesyen Universiti Malaysia Sabah (UMS) ke-17, Bahagian Keselamatan Universiti Malaysia Sabah (UMS) akan menutup beberapa jalan utama dalam kampus bagi mengelakkan kesesakan lalu lintas.

Sistem laluan sehala akan dilaksanakan bermula 21 sehingga 23 November dengan penutupan laluan dari Bulatan Menara Jam menghala ke Fakulti Kejuruteraan serta dari Bulatan Menara Jam sehingga ke simpang Jalan Canselor.

Laluan sehala pula dilaksanakan sepanjang Jalan Samudera (Bulatan Menara Jam menghala ke ODEC) dan Jalan Canselor (simpang dari Jalan Samudera menuju ke Canselori).

Pintu kedua UMS di Jalan Borneo (Jalan Masjid-PALAPES) juga akan dibuka untuk pergerakan trafik yang lancar dan memudahkan pengguna kenderaan keluar dan masuk.

Justeru, para ibu bapa serta warga UMS diingatkan agar mematuhi pelan laluan sehala yang ditetapkan serta menggunakan laluan yang bersesuaian agar tidak terperangkap dalam kesesakan lalu lintas khususnya di laluan pintu utama. –SS