SUKIPT 2016: UMS Tambah Satu Lagi Emas

ISNIN, 1 FEBRUARI – Kontinjen Universiti Malaysia Sabah berjaya menambah satu lagi pingat emas dalam kejohanan Sukan Institut Pengajian Tinggi  (SUKIPT) 2016 hari ini.

Pingat emas tersebut disumbang menerusi acara Karate Do kategori Kata Wanita berpasukan.

Pasukan Karate-Do wanita UMS yang terdiri daripada Nur Syahirah Bryanna Gomes, Nyuk Yin Tseu dan Velora Jessica Peter mempamerkan aksi hebat dalam perlawanan akhir, sekali gus berjaya menundukkan pasukan dari Universiti Islam Antarabangsa Malaysia.

Kejayaan terbaru ini sekali gus meletakkan UMS di tempat keenam dalam senarai pungutan pingat, dengan memperoleh empat emas, tiga perak dan lima gangsa.

Berbaki empat hari lagi, UMS memerlukan dua emas lagi bagi mencapai enam emas yang disasarkan. -MA-

Kredit Foto: Eddy Jamilih, Pusat Sukan UMS