Kontinjen Twin Tower Sedia Gegar Sukan Staf UMS Ke-16

RABU, 5 APRIL – Kontinjen Twin Tower sedia menggalas cabaran untuk mengungguli Kejohanan Sukan Staf Universiti Malaysia Sabah (UMS)  Ke-16 yang akan berlangsung pada 7 dan 8 April ini.

Ketua kontinjennya, Darwis Awang berkata, seramai 110 orang atlet kontinjen tersebut akan memberikan saingan terbaik dalam sepuluh daripada sebelas acara yang dipertandingkan.

“Setiap atlet yang bertanding harus mempamerkan aksi terbaik dan mengekalkan semangat juang yang tinggi untuk memburu kemenangan, sekali gus membantu pasukan untuk muncul juara pada edisi kali ini,” katanya.

Beliau berkata demikian pada Majlis Penyerahan Bendera Kepada Kontinjen Twin Tower di Cafe D’Sireh, UMS.

Kejohanan Sukan Staf UMS pada kali ini menyaksikan lapan pasukan bersaing bagi sebelas acara yang dipertandingkan, antaranya bola jaring wanita, bola sepak 9 sebelah (lelaki senior), bola sepak 7 sebelah (lelaki veteran), bola tampar lelaki, bola tampar wanita, catur berpasukan (terbuka), futsal (wanita), olahraga, ping pong, sepak takraw dan badminton.