SUKMAS Eratkan Hubungan antara Jakmas dan Felo Kolej Kediaman UMS

JUMAAT, 21 APRIL - Exco Sukan dan Rekreasi, Jawatankuasa Kebajikan Mahasiswa (Jakmas) Kolej Kediaman E baru-baru ini berjaya menganjurkan Sukan antara Jakmas (SUKMAS) Universiti Malaysia Sabah (UMS) dengan jayanya.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan kolej itu,  SUKMAS merupakan aktiviti sukan yang melibat felo, Jakmas dan sekretariat Jakmas.  Ia antara lain bertujuan mewujudkan persaingan yang sihat antara felo Jakmas kolej kediaman seluruh kampus.

Di samping itu, kenyataan tersebut memaklumkan, ia juga bagi merapatkan hubungan silaturahim antara felo, Jakmas dan Sekretariat Jakmas antara kolej-kolej kediaman.

Menurut kenyataan itu lagi, sebanyak empat jenis sukan iaitu boling, futsal, bola tampar dan bola jaring telah dipertandingkan pada acara yang menyaksikan penglibatan 125 orang dari Kolej Kediaman Tun Mustapha, Kolej Kediaman Tun Fuad, Kolej Kediaman E, Kolej Kediaman Sri Angkasa dan Non-resident.

Kolej Kediaman E muncul sebagai juara keseluruhan setelah mengungguli sukan boling dan bola jaring.

Bagi acara futsal dan bola tampar, ia masing-masing dimenangi oleh Kolej Kediaman Tun Mustapha dan Kolej Kediaman Sri Angkasa.

Majlis penutupan dan penyampaian hadiah kepada pemenang disempurnakan Pengetua Kolej Kediaman E, Dr. Syahruddin Hj Awang Ahmad.

Yang turut hadir, Timbalan Pengetua Kolej Kediaman E, Mohd Hilmey Saili dan barisan felo kolej-kolej kediaman.

Sumber: Kolej Kediaman E