Ahli Lembaga Pengarah UMS Adakan Perbincangan dengan Rozman

ISNIN, 02 OKTOBER – Ahli Lembaga Pengarah Universiti (LPU), Universiti Malaysia Sabah (UMS) dan Pengurusan UMS telah mengadakan perbincangan dan lawatan kerja terhadap Pengerusi Perbadanan Labuan, Datuk Rozman Isli yang juga Ahli Parlimen Labuan di Menara Perbadanan Labuan, hari ini.

Delegasi UMS itu diketuai Ahli LPU, Datuk Dr. Haji Yusof Haji Yacob bersama Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan dan Inovasi), Profesor Dr. Shahril Yusof.

Turut hadir Pengarah UMS Kampus Antarabangsa Labuan, Prof. Madya Dr. Murnizam Haji Halik dan Timbalan Pendaftar Kanan UMS Labuan, Zamri Haji Mohamad Tuah.

Hadir sama Pengarah Jabatan Perancangan dan Kawalan Bangunan Perbadanan Labuan, Ibrahim Tambi.

Perbincangan tersebut berkaitan pembangunan di UMS Labuan selaras dengan hasrat kerajaan menjadikan Wilayah Persekutuan Labuan sebagai hab pendidikan yang unggul di rantau ini.

Pada masa sama, UMS melihat UMS Labuan berupaya membantu merancakkan ekonomi dan industri pelancongan tempatan dengan kehadiran pelajar antarabangsa di samping pelajar tempatan.

Sumber: Azri Onn