16 Pelajar Dilantik Jawatankuasa Baharu Kolej Kediaman Tun Mustapha

KHAMIS, 2 NOVEMBER – 16 pelajar menerima pelantikan sebagai Jawatankuasa Mahasiswa Kolej Kediaman Tun Mustapha (KKTM) bagi sesi 2017/2018 dalam satu majlis pelantikan dan Majlis Bersama Warga KKTM baru-baru ini.

Menurut kenyataan jawatankuasa KKTM, majlis ini diadakan bagi menyampaikan Sijil Watikah kepada semua Ketua Blok baharu sesi ini yang bertanggungjawab menjaga kebajikan pelajar KKTM.

16 pelajar yang terpilih adalah dalam kalangan ahli Unit Beruniform Palapes Darat, Udara, Laut, Suksis, Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM), Asasi, Medic dan Awam.

Menurut Pengetua Kolej KKTM, Kol (PA) Dr. Mohamad Nizam Nazarudin, Jawatankuasa KKTM ini adalah entiti yang amat penting bagi membantu pengurusan kebajikan pelajar dalam kolej.

“Seperti yang kita sedia maklum, Jawatankuasa KKTM adalah orang yang akan membantu pihak pengurusan menjaga kebajikan pelajar, dan tanpa adanya jawatankuasa ini maka tidak kukuh sesebuah pengurusan kolej,” katanya.

Pada majlis tersebut, Dr. Nizam turut merasmikan pelancaran ‘Mini Gym KKTM’ yang akan digunakan kepada semua pelajar khususnya badan beruniform KKTM untuk mengekalkan tubuh badan yang sihat.

Pelaksanaan majlis ini turut berkerjasama dengan Jawatankuasa Mahasiswa dan Majlis Sekretariat KKTM.