Tiga Pelajar UMS Timba Pengalaman Dalam Program Huawei Seeds For The Future

RABU, 8 NOVEMBER - Tiga pelajar dari Universiti Malaysia Sabah (UMS) merupakan antara 15 pelajar dari Institut Pendidikan Tinggi (IPT) di Malaysia yang terpilih dan berjaya mengikuti program Huawei Seeds For The Future di Shenzhen, China baru-baru ini.

Mereka ialah Viliana Jainih, Lai Yik Chen dan Razmin Mohd Kamshah.

Ketiga-tiga mereka bersama 12 lagi wakil dari IPT lain diraikan dalam satu Majlis Penutupan Program Huawei Seeds For The Future di ibu pejabat Huawei, Shenzhen, China.

Majlis tersebut disempurnakan oleh Timbalan Menteri Pendidikan Tinggi Malaysia, Datuk Mary Yap Kain Ching yang turut bersama-sama Naib Presiden Global Public Affairs of Huawei Technologies, David Harmon menyampaikan sijil tamat program kepada pelajar-pelajar dari Malaysia.

Turut hadir pada majlis tersebut Naib Canselor UMS, Prof. Datuk Dr D Kamarudin D Mudin, dan wakil dari Huawei Technologies (M) Sdn. Bhd., Vicky Zhang Yuan dan Simon Ng.