Siswa Kolej Kediaman Excellent UMS Perkukuh Semangat Kerjasama Dengan Aktiviti Water Rafting

SELASA, 5 DISEMBER - Seramai 55 orang ahli Kelab Rexus Kolej Kediaman Excellent, Universiti Malaysia Sabah (UMS) yang terdiri daripada pelajar tahun 1 dan 2 menjayakan program ‘White Water Rafting Kelab Rexus 2017’ di Sungai Kiulu, Tamparuli, Sabah baru-baru ini.

Program sehari itu dimulakan dengan taklimat keselamatan daripada Ketua Guide Rafting, Syarikat Wavehunter Asia, Edhar Muslim kepada semua peserta.

Menurut Pengarah Program, Junaida Karim, program ini bertujuan untuk membentuk kemahiran dan semangat bekerjasama dalam kalangan ahli kelab Rexus yang baharu dengan ahli Jawatankuasa Kelab Rexus Kolej Kediaman Excellent, UMS.

“Saya ingin mengucapkan tahniah  kepada semua ahli yang hadir menjayakan aktiviti ini, yang mana sekali gus dapat menyemarakkan semangat kerjasama dan meningkatkan motivasi dalam diri peserta yang akhirnya mewujudkan suasana harmoni dalam sesebuah pasukan mahupun organisasi.

“Harapan saya agar lebih banyak program seumpama ini dapat dilaksanakan dan diteruskan pada masa hadapan memandangkan hal ini dapat membantu pelajar menaikkan semangat saling membantu dan setia kawan serta saling percaya mempercayai antara mereka,”katanya.

Beliau turut merakamkan penghargaan kepada semua ahli jawatankuasa dan Felo Penyelaras Kelab Rexus Kolej Kediaman Excellent, Nasrul Rukkung yang turut terlibat dalam memastikan aktiviti berkenaan berjalan dengan lancar.