FPP Lancar e-Buletin, TSC dan JPsiKS

KHAMIS, 7 DISEMBER – Dalam usaha memudahkan penyaluran maklumat kepada masyarakat luar, Fakulti Psikologi dan Pendidikan Universiti Malaysia Sabah (UMS) tampil mewujudkan e-Buletin dan Pusat Perkhidmatan TESL (TSC).

Naib Canselor UMS, Prof. Datuk Dr. D Kamarudin D Mudin berkata dengan adanya e-Buletin itu, semua maklumat tentang kecemerlangan fakulti berkenaan dapat disalurkan secara dalam talian dan lebih pantas.

"Saya percaya dengan penyaluran maklumat yang mudah ini, masyarakat luar akan lebih terinspirasi dengan fakulti itu secara umum.

"Manakala dengan kemudahan TSC pula pelajar dapat menyumbangkan ilmu yang mereka peroleh dalam bidang TESL kepada masyarakat, sekali gus memperkasakan kompetensi mereka dalam penggunaan bahasa Inggeris," katanya pada majlis pelancaran pusat itu kelmarin.

Teks ucapan beliau dibacakan Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan dan Inovasi), Prof. Dr. Shahril Yusof.

Majlis itu turut menyaksikan pelancaran Jurnal Psikologi dan Kesihatan Sosial (JPsiKS) oleh Unit Penyelidikan Psikologi dan Kesihatan Sosial, FPP.

Hadir sama, Dekan FPP, Prof. Dr. Haji Mohd. Dahlan A Malek