70 Peserta Jayakan ‘Charity RUN’ IEEE

JUMAAT, 08 DISEMBER - Seramai 70 peserta menyertai ‘UMS Charity Run’ yang dianjurkan baru-baru ini oleh Persatuan Institut Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik (IEEE)  Universiti Malaysia Sabah (UMS).

Menurut kenyataan yang dikeluarkan IEEE, larian tersebut dimulakan dari Fakulti Kejuruteraan (FKJ) melalui beberapa laluan sejauh tujuh kilometer di sekitar UMS sebelum kembali semula ke FKJ bagi menamatkan larian.

Majlis pelepasan peserta disempurnakan Ketua Program Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik FKJ UMS, Ir. Pungut Ibrahim.

Kenyataan IEEE turut memaklumkan bahawa larian tersebut diadakan bertujuan bagi mengumpul dana untuk disalurkan kepada Taman Didikan Kanak-Kanak Kurang Upaya (TDKKKU), Sembulan.

Larian tersebut yang turut dijayakan beberapa ahli Kelab Prosis, juga menyaksikan kehadiran tiga kanak-kanak kurang upaya yang turut serta dalam larian sehingga ke Bulatan Menara Jam UMS.

Sebanyak RM1,000 berjaya dikumpulkan pada larian itu yang kemudian disampaikan oleh Ir Pungut kepada wakil TDKKKU, Sarina Bukut.

Ir. Pungut turut menyampaikan hadiah kepada para pemenang larian.

Sumber: Khairul Najmi