KASUGA FPEP Berlangsung dengan Jayanya

SELASA, 12 Disember 2017 – Fakulti Perniagaan, Ekonomi dan Perakaunan (FPEP) Universiti Malaysia Sabah (UMS) mengadakan Karnival Sukan Keluarga (KASUGA) bertempat di Kompleks Sukan UMS baru-baru ini.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan FPEP, karnival itu merupakan acara tahunan sebagai platform bagi mengeratkan hubungan kekeluargaan dalam kalangan warga FPEP.

Sebanyak 16 acara dipertandingkan membabitkan acara balapan dan padang iaitu acara 100m, 400m, 800m, 1200m, 4 x 100m, 4 x 400m selain tarik tali, lompat jauh dan lompat tinggi.

Turut menjadi pengisian ialah pertandingan badminton, bola tampar, bola jaring, bola keranjang, sepak takraw dan futsal serta sukan permainan video elektronik (e-sport) Mobile Legend.

Karnival selama tiga hari yang disertai 10 program FPEP menyaksikan Program Perniagaan Antarabangsa (HE09) muncul sebagai johan keseluruhan, disusuli Program Pengurusan Kewangan dan Perbankan (HE06) ditempat kedua dan Program Pengurusan Sumber Manusia (HE11) ditempat ketiga.

Hadir sama menjayakan karnival ini ialah Dekan FPEP, Prof. Madya Dr. Raman Noordin, dan  Exco Sukan dan Rekreasi Majlis Perwakilan Pelajar UMS, Ephraim Koruthu.

Sumber: Mardena Jiwan HEP