JAKMAS Kolej Excellent UMS Anjur Bengkel Penulisan Berita Akhbar

RABU, 20 DISEMBER - Jawatankuasa Kebajikan Mahasiswa (JAKMAS) Kolej Kediaman Excellent (E)  Universiti Malaysia Sabah (UMS) melalui Exco Media dan Publisiti mengadakan Bengkel Penulisan Berita Akhbar di Bilik Taklimat dan Tayangan Pusat Pengurusan Strategik dan Komunikasi Korporat baru-baru ini.

Pengarah bengkel tersebut, Nur Huda Izzati Izal berkata, penganjurannya antara lain bertujuan untuk memberi pendedahan berkaitan etika kewartawanan dan teknik penulisan akhbar dalam kalangan pemimpin pelajar khususnya pelajar Kolej Kediaman E.

“Selain itu, bengkel ini sekali gus bagi mengeratkan hubungan silaturahim dalam kalangan pemimpin pelajar khususnya pelajar Kolej Kediaman E,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui pada bengkel tersebut.

Menurut Nur Huda, bengkel tersebut menyaksikan penyertaan seramai 20 pelajar yang terdiri daripada barisan wakil Pemimpin Kolej Kediaman E, Majlis Ketua-ketua Sekretariat, Majlis Ketua-ketua Blok, dan Majlis Ketua-ketua Kelab.

"Bengkel sehari itu  disampaikan Penolong Pegawai Penerangan Pusat Pengurusan Strategik dan Komunikasi Korporat UMS, Salbinous Saribun," tambahnya.

Hadir sama, Timbalan Pengetua Kolej Kediaman E, Mohd Hilmey Saili.