Kelab Event Management @ E Anjur Bengkel Pengurusan dan Pengacaraan Majlis

ISNIN, 05 MAC - Kelab Event Management @ E, Kolej Kediaman Excellent, Universiti Malaysia Sabah (UMS) mengadakan Bengkel Pengurusan dan Pengacaraan Majlis di Dewan Kuliah Pusat (DKP) 28 dan 29 baru-baru ini.

Pengarah Bengkel tersebut, Muhammad Nadzmi Zamri berkata, penganjurannya antara lain memberi pendedahan berkaitan kepentingan menjaga imej, etika pemakaian dan keberkesanan komunikasi dalam membentuk keyakinan diri.

“Selain itu, bengkel tersebut juga bertujuan untuk menerapkan kemahiran insaniah pelajar dalam pengurusan dan pengacaraan majlis,” katanya ketika ditemui pada bengkel tersebut.

Menurut Muhammad Nadzmi, seramai 89 peserta  menyertai bengkel yang terdiri daripada pemimpin Kolej Kediaman Excellent, Jawatankuasa Kebajikan Mahasiswa (JAKMAS), Majlis Ketua- ketua Sekretariat (MKKS), Majlis Ketua-ketua Blok (MKKB) dan Majlis Ketua-ketua Kelab (MKKK).

Bengkel yang berlangsung selama sehari itu disampaikan Pembantu Tadbir Kanan, Pusat Persediaan Sains dan Teknologi, Mohammad Norazmi Haris dan Penerbit Rancangan Kanan, Fakulti Kemanusiaan Seni dan Warisan, Feria Lee @ Catherine.

Sumber: Kolej Kediaman E