PIUMS Anjur Program Ziarah Ukhuwah

SELASA, 13 MAC – Pusat Islam Universiti Malaysia Sabah (PIUMS) menganjurkan Program Ziarah Ukhuwah PIUMS 2018 di Wad Onkologi Dewasa pesakit kanser lelaki dan perempuan, Hospital Wanita dan Kanak-kanak Kota Kinabalu baru-baru ini.

Menurut Pengarah PIUMS, Prof. Madya Dr. Mohd. Suhaimi Taat, program itu bertujuan untuk memberi sokongan dan motivasi serta pada masa yang sama untuk  menunjukkan keprihatinan pusat itu menyampaikan mesej dan membuka mata masyarakat mengenai kepentingan amalan menziarahi pesakit.

“Beberapa sumbangan turut diberikan kepada pesakit-pesakit yang berada di wad kanser lelaki dan perempuan berupa buah-buahan, biskut dan minuman kotak,” katanya dalam satu kenyataan.

Jelasnya, seramai sembilan kakitangan PIUMS dan seorang kakitangan Perpustakaan UMS turut menjayakan program ziarah ukhuwah kali ini.

Rombongan Ziarah PIUMS telah disambut petugas hospital, Ustaz Zulkifli Muntak.

Sumber:  Ustaz Yusri Sumin

Pen. Pegawai Hal  Ehwal Islam Kanan, PIUMS