Pusat Perakaunan UMS Anjur MIA Career Talk

KHAMIS, 26 APRIL – Pusat Perakaunan Universiti Malaysia Sabah (UMS) dengan kerjasama Malaysian Institute of Accountants (MIA) mengadakan MIA Career Talk baru-baru ini.

Menurut kenyataan dari Pusat Perakaunan UMS, program yang diadakan di Auditorium Institut Penyelidikan Bioteknologi (IPB) itu melibatkan pelajar tahun dua dan tiga program perakaunan UMS.

“Penganjuran program ini adalah bertujuan untuk memberi pendedahan kepada pelajar Program Perakaunan UMS berkenaan gambaran awal kerjaya dalam profesion perakaunan serta memberi panduan kepada mereka sebelum masuk ke dunia pekerjaan terutamanya dalam bidang tersebut.

“Beberapa penceramah luar dijemput menjayakan program ini, antaranya Ketua Pegawai Kewangan Kim Teck Cheong Consolidated Bhd, Pamela Phui Hee Yung; dan Akauntan Bertauliah dari Marphy and Associates, Marphy Wong,” demikian menurut kenyataan tersebut.

Hadir sama pada program itu Pengarah Pusat Perakaunan UMS, Jainurin Justine @ Abdul Aziz dan Ketua Program Perakaunan UMS, Sharifah Milda Amirul.