26 Anggota TLDM Lanjut Pengajian di UMS

SELASA, 26 JUN - Seramai 26 anggota Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) akan melanjutkan pelajaran di Universiti Malaysia Sabah (UMS) bermula Ogos ini.

Panglima TLDM, Laksamana Tan Sri Ahmad Kamarulzaman Ahmad Badaruddin berkata, kesemua mereka akan melanjutkan pengajian selama 18 bulan di universiti tersebut.

“Selain UMS, TLDM juga menerima tawaran daripada beberapa universiti tempatan dan swasta lain dan kami dalam proses pemilihan akhir untuk pakej-pakej terbaik yang ditawarkan untuk pegawai-pegawai kami di Kuala Lumpur, Lumut, Kuantan dan Kota Kinabalu,” katanya.

Beliau  berkata demikian kepada pemberita selepas menyaksikan penyerahan tugas antara Panglima Armada Timur Laksamana Madya Datuk Syed Zahiruddin Putra Syed Osman dan Laksamana Muda Datuk Abdul Rahman Ayob di Pangkalan TLDM Sepanggar, kelmarin.

Ahmad Kamarulzaman turut memaklumkan seramai 120 anggota TLDM telah mendaftar dalam program separuh masa Ijazah Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) menerusi program khas dengan universiti tempatan.