Menteri Belia dan Sukan Sabah Sokong Kerjasama UMS

RABU, 27 JUN - Menteri Belia dan Sukan Sabah, Frankie Soon menyokong penuh kerjasama rapat kementeriannya dengan Universiti Malaysia Sabah (UMS).

Katanya kerjasama itu penting untuk membangunkan dan meningkatkan lagi prestasi sukan di negeri ini.

“Ini merupakan contoh hubungan yang baik dalam memberi sokongan kepada atlet-atlet khususnya sebagai persiapan menjelang temasya Sukan Malaysia (Sukma) pada September ini,” katanya ketika mengadakan lawatan ke UMS pada Isnin.

Pada lawatan itu, Frankie turut memberi kata-kata galakan dan sokongan kepada atlet-atlet Sukma yang sedang membuat latihan di UMS.

Beliau turut diberi taklimat oleh pakar fisiologi dan Ketua Penyelaras untuk Pusat Pemulihan Kecergasan Fizikal, Prof. Madya Dr. Dayang Maryama Ag Daud.

Hadir sama Naib Canselor UMS, Prof. Datuk Dr. D Kamarudin D Mudin dan Pegawai-pegawai Utama dan Kanan UMS.