Pelajar UMS Muncul Koreografi Terbaik

JUMAAT, 29 JUN - Pelajar Seni Muzik Fakulti Kemanusiaan, Seni dan Warisan (FKSW) muncul sebagai Koreografi Terbaik pada Pertandingan International Borneo Hornbill Festival 2018.

Quenner Mitchel Pauzi yang menampilkan 10 penari daripada Bahagian Kebudayaan dan Kesenian Jabatan Hal Ehwal Pelajar UMS dipilih selepas gubahan tarian dan muziknya berjaya memukau para juri untuk menerima hadiah berupa wang tunai, piala dan sijil.

Kejayaan itu sekali gus mengetepikan 12 peserta lain dari Sabah dan Sarawak yang turut mengambil bahagian.

Pencapaian itu juga menyaksikan UMS terus unggul mempertahankan kemenangan sebagai Koreografi Terbaik dalam pertandingan itu selama dua tahun berturut-turut.

Pertandingan yang berlangsung selama dua hari di Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC) turut dihadiri Artis Budaya Kanan UMS, Norain Abd Razak dan Artis Budaya, Wan Mohd Nazif Hj Ladis.