25 Pelajar UMS Lulus HAINA

JUMAAT, 27 JULAI – Seramai 25 pelajar telah lulus pada program pensijilan professional HAINA (Huawei Information Network Academy) HCNA (Huawei Certified Network Associate) yang diadakan di UMS, Kota Kinabalu, baru-baru ini.

Pelajar tersebut telah mengikuti kursus pada 8 Jun hingga 13 Julai lalu dan telah menduduki peperiksaan HCNA pada 13 Julai lalu.

Kursus tersebut dikendalikan tujuh orang fasilitator iaitu Shaliza Hayati A.Wahab, Siti Hasnah Tanalol, Effendy Hadis, Dr. Azali Saudi, Dr. Leau Yu Beng, Dr. Yew Hoe Tung dan Dr. Tan Soo Fun.

Dekan Fakulti Komputeran dan Informatik (FKI) UMS, Prof Madya Dr Ag Asri Ag Ibrahim berharap pelajar terbabit akan meneruskan kecemerlangan mereka dalam bidang ICT.

Sumber: Azri Onn