Pusat Minda Lestari UMS Sertai Pameran Di Persidangan Antarabangsa PECERA 2018

KHAMIS, 2 OGOS –  Pusat Minda Lestari (PML) Universiti Malaysia Sabah (UMS) buat julung kalinya telah menyertai pameran berkaitan pendidikan awal kanak-kanak bersempena dengan Persidangan Antarabangsa Pacific Early Childhood Education Research Association (PECERA) 2018 di Hotel Hilton, Kuching, Sarawak baru-baru ini.

PML yang diwakili empat kakitangannya mempamerkan alat bantu mengajar yang digunakan oleh Pembantu Pengurusan Murid di taska dan tadika, selain turut mempromosikan Taman Mini Kreatif PML kepada para pengunjung.

Selain wakil PML, Ketua Program Pendidikan Awal Kanak-Kanak Fakulti Psikologi dan Pendidikan (FPP), Dr. Connie Chin @ Cassy Ompok turut menyertai persidangan tersebut sebagai peserta bagi sesi Oral Presentation yang bertajuk “Children’s Mathematical Abilities on Number Sense Through the Use of How Many Hidden Game”.

Bertemakan “Start Right: Begin the journey right for every child”, persidangan PECERA 2018 menjadi satu medan pendedahan berkaitan penyelidikan pendidikan awal kanak-kanak yang memberi manfaat buat wakil PML yang kemudiannya turut berpeluang menyertai program lawatan ke Tadika dan Taska Cemerlang di Sarawak yang dikendalikan oleh Early Childhood Education Council Sarawak (ECEC).

Sumber: Azrena Mukir, PML