Pengarah Pusat Sukan UMS Jalani Program Bersama QPR

SELASA, 28 OGOS - Pengarah Pusat Sukan Universiti Malaysia Sabah (UMS), Mohd Asyraaf Abdullah akan menjalani program bersama pasukan Liga Perdana Inggeris, Queen Park Rangers (QPR) selama tiga minggu bermula esok.

Beliau yang juga merupakan bekas jurulatih pasukan bola sepak wanita negara itu akan mengikuti jejak jurulatih bawah 23 tahun negara, Datuk Ong Kim Swee yang menjalani latihan selama sebulan dalam program sama di sana tahun lalu.

Menurut Asyraaf, beliau akan diberi peluang untuk memerhatikan kaedah latihan dan pengurusan pasukan profesional berkenaan.

“Pengarah Teknikal QPR, Chris Ramsey dan Pengarah Akademi, Alex Carrol akan menjelaskan kepada saya bagaimana mereka mengendalikan kelab itu apabila berada di sana nanti.

“Saya juga akan ditempatkan bersama pasukan senior serta pasukan belia dan junior selain berpeluang melihat kemudahan-kemudahan dan tatacara kerja mereka menjalankan latihan padang dan kerja-kerja pentadbiran,” katanya.

Asyraaf ketika dihubungi turut merakamkan penghargaan kepada pengurusan UMS kerana sentiasa memberi sokongan kepadanya.

“Setinggi-tinggi terima kasih kepada Naib Canselor, Prof. Datuk Dr. D Kamarudin D Mudin; Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni), Prof. Dr. Ismail Ali; dan Pendaftar No’man Datuk Haji Ahmad atas sokongan mereka,” ujarnya yang memegang sijil kejurulatihan antarabangsa Persatuan Bola Sepak Inggeris dan sijil kejurulatihan Lesen A daripada AFC.