FPSK Tuan Rumah Mesyuarat Majlis Dekan Sains Kesihatan UA

JUMAAT, 14 SEPTEMBER - Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan (FPSK) Universiti Malaysia Sabah (UMS) dipilih menjadi tuan rumah Mesyuarat Majlis Dekan Kesihatan Universiti Awam (UA) Malaysia kali ke-2 tahun 2018.

Mesyuarat yang berlangsung semalam itu dihadiri 12 Dekan Fakulti Sains Kesihatan dengan dipengerusikan oleh Prof. Dr. Bariah Mohd. Ali dari Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM).

Dekan FPSK, Prof. Dr. Mohd. Saffree Jeffree dalam ucapannya berkata, pihak UMS sangat mengalu-alukan kehadiran semua ahli Majlis dan berterima kasih atas penghormatan yang diberikan untuk menjadi hos mesyuarat kali ini.

“Kita boleh berbangga atas pemilihan sebagai tuan rumah, dan UMS sentiasa dengan tangan terbuka sekiranya dipilih lagi sebagai hos mesyuarat pada masa-masa akan datang,” katanya.

Semua ahli mesyuarat turut dibawa melawat Muzium Perubatan, Makmal Simulasi FPSK, Perpustakaan FPSK serta Akuarium dan Muzium Marin UMS.

Hadir sama Timbalan Dekan Akademik dan Pengantarabangsaan FPSK, Dr. Fairrul Kadir dan Setiausaha Mesyuarat dari UKM, Khairatul Nadia Ramli.

Sumber: FPSK