KESUMBA Terima Kunjungan Balas Kelab Wanita UMT

SELASA, 9 OKTOBER -  Kelab Suri Rumah dan Staf Wanita Universiti Malaysia Sabah (KESUMBA) telah menerima kunjungan balas daripada Kelab Wanita UMT (Mutiara) ke Universiti Malaysia Sabah (UMS), baru-baru ini.

Rombongan Kelab Mutiara UMT yang diketuai oleh Pengerusinya, Prof. Madya Dr. Noraida Hj. Ali bersama 15 orang ahli Mutiara telah disambut mesra Timbalan Yang DiPertua KESUMBA, Dr. Aza Sherin Mohamad Yusuff bersama Ketua Biro dan ahli KESUMBA dalam satu majlis di Teratak KESUMBA UMS.

Terdahulu, Dr. Aza Sherin dalam ucapannya menyampaikan ucapan terima kasih kepada pihak kelab Mutiara UMT atas kesudian mengadakan lawatan balas ke Kelab KESUMBA UMS dan berharap dapat  mengeratkan lagi hubungan baik antara kedua-dua organisasi ini.

Sementara itu, Dr. Noraida turut menyampaikan rasa syukur dan amat terharu dengan sambutan dan persiapan yang istimewa disediakan pihak KESUMBA dan rombongan Mutiara amat bertuah dapat datang ke UMS yang indah serta dapat melawat ke Negeri Di Bawah Bayu ini.

Setiausaha Kehormat KESUMBA, Stella@Nurul Marini Gontol telah memberi taklimat tentang latar belakang KESUMBA termasuk aktiviti yang telah dijalankan sepanjang tahun 2018.

Antara aktiviti yang turut diadakan adalah sesi Demonstrasi membuat keropok lekor oleh Ahli Kelab Mutiara kemudian lawatan ke Akuarium dan Hatceri di Institut Penyelidikan Marin Borneo UMS.

Kunjungan balas ini ekoran Lawatan Kelab KESUMBA ke UMT pada 7 hingga 10 April 2018 lalu.

Turut bersama dalam majlis tersebut adalah Pengerusi Kampus Antarabangsa Labuan (KAL), Hayati Salleh Baihaki, Ketua-ketua Biro dan ahli KESUMBA yang lain.