Pensyarah FPSK Cemerlang Pada 3rd Malaysian Nursing Council-International Nursing Conference 2018

SELASA, 9 OKTOBER – Pensyarah Fakulti Perubatan dan Sains Kesihatan (FPSK), Universiti Malaysia Sabah (UMS), Chong Li Tsu meraih kecemerlangan pada 3rd Malaysian Nursing Council-International Nursing Conference 2018 apabila memenangi Anugerah Persembahan Oral Terbaik pada acara tersebut.

Bertempat di Universiti Kebangsaan Malaysia, beliau yang merupakan pensyarah Program Kejururawatan meyampaikan persembahan bertajuk ‘Smartphones Usage as Learning Aid among Nursing Students in Universiti Malaysia Sabah’.

Kejayaan itu menyaksikan beliau mengatasi 33 peserta dalam dan luar negara yang telah menyertai pertandingan dalam kategori tersebut.

Dalam pada itu, Dekan FPSK, Prof. Dr. Mohammad Saffree Jeffree ketika mengulas tentang kejayaan tersebut berkata, kemenangan ahli akademik FPSK khususnya di peringkat antarabangsa akan membantu menaikkan lagi imej UMS di peringkat nasional dan antarabangsa.

“Diharapkan kejayaan sebegini akan terus dicapai secara konsisten oleh Pensyarah FPSK pada masa akan datang demi memartabatkan lagi nama UMS di peringkat dunia,” ujar beliau.