UMS Investment Lancar COMETOSABAH.COM, Lebar Sayap Dalam Bidang E-Pelancongan Sabah

SELASA, 18 DISEMBER – UMS Investment Holdings Sdn. Bhd. melebarkan sayapnya dalam bidang e-Pelancongan di Negeri Sabah melalui pelancaran laman sesawang COMETOSABAH.COM yang dilancarkan dalam satu majlis di Klagan Regency Hotel, 1Borneo baru-baru ini.

Menurut Pengerusi Kumpulan UMS Investment, Datuk Ag. Buhtaman Ag. Mahmun, usaha ini adalah kesinambungan terhadap penglibatan UMS Investment melalui subsidiarinya, UMS Eco Tours and Discovery Sdn. Bhd. (UETD) yang diberi kepercayaan untuk menjalankan pengurusan dan operasi UMS Eco Campus Visitor Information Centre (EVIC) di kampus Universiti Malaysia Sabah (UMS) serta pakej-pakej pelancongannya.

“Laman sesawang COMETOSABAH.COM secara dasarnya adalah sebuah platform atas talian yang memaparkan produk-produk pelancongan di Sabah serta menyambungkan negeri Sabah kepada dunia luar.

“Sehingga kini, platform tersebut telah dilihat oleh lebih 4 juta pengguna melalui carian di Google, dan ini membolehkan kami untuk menarik lebih banyak syarikat atau pemain industri pelancongan untuk bersama-sama menggunakan platform ini untuk manfaat bersama,” katanya dalam ucapan perasmian sempena majlis pelancaran tersebut.

Tambah beliau, laman sesawang tersebut akan terus diisi dengan pelbagai maklumat tambahan berkaitan produk pelancongan di Sabah seperti destinasi menarik, tarikan istimewa untuk pelancongan, hotel-hotel atau perancangan perjalanan untuk pelancong.

Turut hadir pada majlis tersebut Pengarah Bukan Eksekutif UMS Investment, Datuk Haji Mohamed Zulfikar Ahmad; wakil Lembaga Pelancongan Sabah, Walter John; Pengurus Besar Kumpulan UMS Investment, Yusak Yumboris; dan wakil daripada hotel-hotel sekitar Kota Kinabalu.