Program Beauty and Smart Workshop Tingkat Keyakinan Diri Peserta

SELASA, 18 DISEMBER – ‘Program Beauty and Smart Workshop’ anjuran Jawatankuasa Mahasiswa (JAKMAS) Universiti Malaysia Sabah (UMS) bersama pelajar-pelajar Kolej Kediaman Tun Mustapha (KKTM) baru-baru mampu memberi manfaat terhadap meningkatkan keyakinan diri peserta.

Menurut penyelaras program, Norain Abdul Razak, program ini bertujuan membentuk keterampilan dan imej serta meningkatkan keyakinan diri siswa-siswi.

“Program ini juga memberi peluang kepada peserta menjurus ke arah keusahawanan serta memupuk semangat untuk sentiasa kelihatan anggun, kemas dan bergaya dengan sendirinya dapat membentuk etika dan moral dalam diri mahasiswa,” katanya.

Bertempat di Dewan Karisma Kolej Kediaman Tun Mustapha, program tersebut diisi dengan tiga slot ceramah menarik iaitu ceramah ‘Keterampilan Diri dan Keusahawanan’ oleh Timbalan Presiden Dewan Perniagaan Usahawan Sabah, Mohd. Juhar Harun; ceramah ‘Keushawanan’ oleh Usahawan Dewan Perniagaan Usahawan Sabah, Sharifah Yong Nadia Omar Salleh; dan Bengkel Solekan oleh Mustaknir Musa.

Program sehari itu yang melibatkan seramai 33 siswa-siswi KKTM yang terdiri daripada barisan JAKMAS, Majlis Sekretariat KKTM serta Kelab Publisiti KKTM mendapat maklum balas positif daripada peserta yang memperoleh pengetahuan baru berkaitan etika pemakaian yang sesuai serta tatacara penjagaan kulit yang betul.

Turut hadir pada majlis tersebut pengarah program, Nur Kasmini Ahmad.