Pusat Kerjaya UMS Adakan Lawatan Ke JobsMalaysia Sabah

KHAMIS, 17 JANUARI – Pusat Kerjaya Universiti Malaysia Sabah (UMS) mengadakan program Lawatan Kerja Ke JobsMalaysia Sabah di Menara UTC, Kota Kinabalu baru-baru ini.

Menurut Pengarah pusat itu, Prof. Madya Dr. Lai Yew Meng, lawatan tersebut diadakan bertujuan memantapkan lagi jalinan kerjasama dalam menyelesaikan isu kebolehpasaran graduan, selain mengadakan pertukaran maklumat berkaitan peluang pekerjaan serta penganjuran program bersama.

“Lawatan ini juga sebagai satu usaha Pusat Kerjaya UMS untuk menjalinkan hubungan kerjasama dengan JobsMalaysia yang memainkan peranan penting sebagai pusat carian kerjaya,” katanya.

Dalam lawatan tersebut, pegawai dari JobsMalaysia menyampaikan taklimat berkaitan peranan dan fungsi pengurusan.

Turut hadir pada lawatan itu pegawai-pegawai dari Pusat Kerjaya UMS dan Pusat Alumni UMS, Exco Majlis Perwakilan Pelajar UMS, pelajar tahun akhir dan alumni UMS.