PPPH UMS Jayakan Program Kembara ke Air Terjun Murug-Turug

SELASA, 05 MAC - Pusat Perumahan Pelajar dan Hospitaliti (PPPH) Universiti Malaysia Sabah (UMS) mengadakan Program Kembara ke Air Terjun Murug Turug, di sini baru-baru ini.

Pengarah PPPH, Talib Abdullah Shani berkata, program ini bertujuan untuk menyahut saranan pihak pengurusan UMS untuk membudayakan amalan hidup sihat dan cergas.

“Dalam masa yang sama, program ini dilihat amat bertepatan dalam mengukuhkan semangat berpasukan dan ikatan silaturahim sesama kakitangan.

“Program ini disertai oleh kakitangan PPPH dan Jabatan Hal Ehwal Pelajar serta para pengetua, felo dan Jawatankuasa Kebajikan Mahasiswa kolej-kolej kediaman di UMS,” katanya dalam satu kenyataan.

Menurut Talib, pihak PPPH juga telah menyumbangkan papan tanda sebagai kenang-kenangan untuk diletakkan di air terjun Murug Turug.

“Terima kasih kepada semua peserta yang terlibat dan tahniah juga kerana berjaya melaksanakan misi menawan air terjun yang mempesonakan ini,” katanya.